Infrarød sauna

 

De infrarøde stråler trænger ind i huden og opvarmer kroppen indefra, hvilket giver øjeblikkelig smertelindring, øger energiniveauet, afspænder dine muskler og øger både forbrænding og blodcirkulation. Desuden har saunaen en positiv effekt på folk med forhøjet kolesteroltal, stress, samt slid- og ledgigt.

Behandlinger med infrarøde saunaer har mange gode effekter for din sundhed og velvære. På det fysiske plan kan en behandling ved infrarød sauna have gode effekter på bl.a. smerter i led og muskler, forhøjet blodtryk, sclerose samt hudproblemer som fx akne.

De infrarøde stråler har også haft positiv effekt på restitution efter hård træning, idet de øger blodcirkulationen der tilfører næring og ilt til kroppens muskler. Slutteligt kan det nævnes, at de infrarøde stråler også hjælper med udskillelsen af giftstoffer i kroppen. På det psykiske plan har man også kunnet måle positiv indvirkning på bl.a. stress. Alt i alt har en behandling ved denne nye type sauna rigtigt mange fordele, og bliver brugt af mange som en terapeutisk behandling, der forbedrer immunforsvaret samt giver en langsigtet positiv virkning på en lang række fysiske og psykiske problemer.

Hvem har gavn af behandling i en infrarød sauna?

Infrarød sauna behandling gavne alle, om det omhandler muskelsmerte, hudirritation, stress, vægttab, wellness.

HVORDAN FUNGERER DE INFRARØDE STRÅLER?


Infrarøde stråler med lang bølge

er en energi i form af bølger, der måles i mikron 1 mikron = 1 /1.000.000 meter).
Alle mennesker udsender og modtager lange bølger infrarøde stråler mellem 6-20 mikron. Det mest fordelagtige område af bølgerne for mennesker er mellem 7-14 mikron. Dette interval, der er blevet kaldt "vitale stråler", har vist sig at have en række positive effekter på den menneskelige krop. Dette interval er meget tæt på vandmolekylets resonansfrekvens, 9,4 mikron, hvilket påvirker vores krop, som op til 70% består af vand. En vigtig kendsgerning for at kunne frigive vandbårne toksiner fra kroppen.


Hvem bør ikke få behandling i en infrarød sauna

 • Du er gravid eller ammer
 • Du har store åbne sår
 • Du bruger kobberspiral som prævention
 • Du lider af Hemophiliacs
 • Du lider af Lupus, gigtsygdom der angriber væv og organer (begge typer)
 • Du har pacemaker eller hjerteproblemer
 • Du er alvorligt syg
 • Du har Implantationer
 • Du har indtaget alkohol
 • Hvis du får receptpligtig medicin
 • Hvis du har feber
 • Børn
 • Menstruation

En langbølget infrarød sauna


producerer energi bølger, der svarer så tæt som muligt til kroppens egen strålende energi. Dette giver os mulighed for at absorbere så meget som 93% af de infrarøde bølger, der rammer kroppen. At blive udsat for infrarød varme i en længere periode er helt ufarligt og kan aldrig forårsage nogen skade på din hud. Infrarød varme er sund og fuldstændig ufarlig. 

Du får en behagelig temperatur i en infrarød sauna.

Saunabad finder sted ved en behagelig temperatur mellem 40-65 C (traditionel sauna 80-100 C). En infrarød sauna er en såkaldt lavtemperatur sauna, den er behagelig og kan med fordel bruges af alle, selv af mennesker, der ikke finder sig godt tilpas i for høje temperaturer eller på grund af sundhedsmæssige årsager (højt blodtryk) ikke kan blive i traditionel sauna med sin høje temperatur. En infrarød sauna har ikke en primær opgave med at varme op luft, men opvarmer genstande, det vil sige den, der bader saunaen og de omgivende materialer. Med andre ord er det det nøjagtige modsætning til en traditionel sauna, der varmer luft og derefter varmer dig op.

Langbølget infrarødt lys har evnen til


trænger direkte ind i kroppens væv til en dybde på 4,5 cm. Den infrarøde energi fra en infrarød sauna får dig til at svede op til 2-3 gange mere end i en traditionel sauna på trods af at du er i meget lavere temperaturer. Det skaber en masse positive effekter. Den dybe opvarmning af muskelvæv og indre organer fører til øget blodgennemstrømning gennem udvidede blodkar og stimuleret hjerteaktivitet. Det genererer positive effekter på muskel led samt kardiovaskulær kondition. Den store udledning af vand i kroppen og den stærke svedproduktion giver en effektiv afgiftning af kroppen

Massage Fusion Infrarød Sauna Brugervejledning


Du skal have badet lige før din session

Infrarød Sauna er til 1-2 personer.

Kom blot 5 minutter før denbestilte tid, hvor du vil blive instrueret i saunaen

Du skal ikke holde pause undervejs.

Du skal have 3 håndklæder med

En til gulvet, en til at sidde på og en til at tørre din sved under sessionen.

Det anbefales at drikke vand før, under og efter sessionen

Det anbefales at fjerne makeup inden du træder ind en infrarød sauna.

INFRARØD SAUNA 30 Min.

- Betaling pr. gang  250 Kr.

- Som supplement til massage 150 Kr.

REFERENCES

 1. Hannuksela, M. L. & Ellahham, S. (2001). Benefits and risks of sauna bathing.The American Journal of Medicine, 110(2), 118–126. doi: 10.1016/s0002-9343(00)00671-9. Retrieved fromhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11165553/
 2. Kihara, T., Miyata, M., Fukudome, T., Ikeda, Y., Shinsato, T., Kubozono, T., & Tei, C. (2009). Waon therapy improves the prognosis of patients with chronic heart failure.Journal of Cardiology,53(2), 214–218. doi: 10.1016/j.jjcc.2008.11.005. Retrieved fromhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19304125/
 3. Mero, A., Tornberg, J., Mäntykoski, M., & Puurtinen, R. (2015). Effects of far-infrared sauna bathing on recovery from strength and endurance training sessions in men.SpringerPlus, 4,321. doi: 10.1186/s40064-015-1093-5.
  Retrieved fromhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26180741/
 4. Oosterveld, F. G. (2009). Infrared sauna in patients with rheumatoid arthritis and ankylosing spondylitis. A pilot study showing good tolerance, short-term improvement of pain and stiffness, and a trend towards long-term beneficial effects.Clinical Rheumatology, 28(1), 29–34. doi: 10.1007/s10067-008-0977-y. Retrieved fromhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18685882/